Raspravom na Odboru za vanjske poslove u Europskom parlamentu prihvaćene su rezolucije o napretku Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova. Odbor pozdravlja napredak spomenutih zemalja, ali i poziva na kontinuirano djelovanje u rješavanju problema vladavine prava, diskriminacije, korupcije i strukturnih reformi.

U svim rezolucijama obuhvaćeni su i amandmani zastupnika Radoša, kao pojedinačni ili kao kompromisni.

Na tekst nacrta o napretku Srbije, koji je pripremio zastupnik David McAllister, pristigao je rekordan broj amandmana, njih više od 200, a prihvaćeno ih je 21. Radoš je posebno istaknuo amandmane kojima se Srbiju poziva na bolju suradnju u pronalaženju nestalih osoba i masovnih grobnica, stavljanje na raspolaganje informacija koje će omogućiti otkrivanje nestalih osoba te bolji rad srbijanskih sudova u suđenjima za ratne zločine.

Charles Tannock, izvjestitelj Europskog parlamenta za Crnu Goru, prihvatio je 21 amandman na nacrt rezolucije, a u prihvaćenim amandmanima i od Srbije i od Crne Gore traži se bolja zaštita svjedoka i obeštećenje žrtava ratnih zločina.

Zastupnik Radoš, izvjestitelj u sjeni ALDE grupe za Crnu Goru, ponovno je naglasio važnost primanja Crne Gore u NATO savez istaknuvši kako je od europskog sigurnosnog interesa da sve zemlje na istočnoj obali Jadrana budu članice NATO-a. U skladu s time, u prihvaćenim amandmanima pozivaju se zemlje članice Europske unije da svojim zauzimanjem ubrzaju proces primanja Makedonije i Crne Gore u NATO.

Nakon prihvaćanja nacrta izvještaja o napretku Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova od strane Odbora za vanjske poslove, tekstovi spomenutih rezolucija i pripadajućih amandmana upućuju se na glasovanje na plenarnu sjednicu Europskog parlamenta, koja će se održati u Strasbourgu, početkom ožujka 2015. godine.