Jozo Radoš, uspjeh, promet, Europski parlament, luka Rijeka, TEN-T mreža, prometna mreža, turizam, gospodarstvo, Hrvatska

Zastupnik Jozo Radoš (HNS, ALDE) izrazio je zadovoljstvo što je Europski parlament na plenarnoj sjednici, održanoj u Strasbourgu, podržao uključenje luke Rijeka u prometni koridor Baltik-Jadran.

“Prihvaćanjem Izvješća o povezanosti i dostupnosti prometne infrastrukture u Srednjoj i Istočnoj Europi, u koje je ušao i moj amandman, napravljen je važan korak prema uključenju luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran. Sljedeći korak je odluka Europske komisije.”, izjavio je zastupnik Radoš, zamjenski član u Odboru za promet i turizam, te naglasio kako bi uključenje luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran izravno povećalo konkurentnost riječke luke. Bila bi to dobit za grad Rijeku i njegovu luku, ali i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini.

Zastupnik je ujedno podsjetio kako roba iz luke Rijeka putuje preko Zagreba u Europsku uniju, a taj obilazni put je za nekoliko stotina kilometara duži, no što bi to bio u slučaju uključenja riječke luke u koridor Baltik-Jadran.

Zastupnik Radoš pozvao je Vladu Republike Hrvatske da se kroz Vijeće EU aktivno uključi u proces proširenja TEN-T mreže na luku Rijeka.