Europarlamentarac Jozo Radoš (GLAS-ALDE) izrazio je zadovoljstvo prihvaćanjem Uredbe o promicanju internetske povezanosti u lokalnim zajednicama u kojoj je, na njegovu inicijativu, poseban naglasak stavljen na važnost slobodnog pristupa interneta u ruralnim, udaljenim i planinskim područjima te na otocima.

Ovom Uredbom planirano je postavljanje 6000 točaka gdje će biti omogućen slobodan pristup internetu. Time se povećava dostupnost i promiče internetska povezanost na području cijele Europske unije“, kaže Radoš.

Na plenarnoj sjednici podržani su i amandmani koje je predložio zastupnik Radoš u ime Kluba zastupnika europskih liberala.

Drago mi je da su dio Uredbe postali i moji prijedlozi koji zahtijevaju ravnomjeran razmještaj točaka slobodnog pristupa internetu na području cijele EU. Upravo ravnomjeran razmještaj pruža posebne pogodnosti ruralnim, udaljenim i planinskim područjima te otocima, te im osigurava prioritet prilikom raspisivanja natječaja i dodjela europskih sredstava“, zaključio je Radoš.